top of page
49688565_2227368344172356_43028799228393

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Ο ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΣ;

 

Ο διακριτικός τίτλος ΜΑ.ΘΕ.με. συνιστά στην ουσία ένα αρκτικόλεξο_

/ΜΑ/ για τα ΜΑθηματικά!

/ΘΕ/ για τα ΘΕωρητικά! και

/ΜΕ/ για τη ΜΕλέτη!

Το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ. ιδρύθηκε στην καρδιά του Ιλίου τον Φεβρουάριο του 2017 από δύο εκπαιδευτικούς, μία φιλόλογο και μία μαθηματικό, με σκοπό να αποτελέσει έναν πολυχώρο εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης και όχι μόνο ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.

...από το 2017

έως και σήμερα

kapelo.png

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η καθημερινή Μελέτη για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με το ιδιαίτερο σύστημα που εφαρμόζεται στο κέντρο, τα Εξατομικευμένα προγράμματα μαθησιακής στήριξης – ειδικής αγωγής για παιδιά 5-13 ετών, το Πρόγραμμα Σχολικής Ετοιμότητας, η Δημιουργική Απασχόληση μετά τη μελέτη, τα Φροντιστηριακά, αλλά και τα Ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές που θα τα ζητήσουν, τα Εργαστήρια του Σαββάτου, η Εντατική Προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η οποία δεν εξαντλείται στην παροχή γνώσεων, αλλά φτάνει να ενσωματώνει τις αρχές του coaching και mentoring στην εκπαίδευση, τα δωρεάν Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η πρόσφατη δραστηριοποίηση και στον τομέα των Ξένων Γλωσσών και των Διαδικτυακών μαθημάτων και τόσα ακόμη προγράμματα είναι εκείνα τα σημεία που έκαναν το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ. να ξεχωρίσει από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Από το πρώτο έτος της λειτουργίας του η συνεργασία με την φιλόλογο και ειδική παιδαγωγό Θεοκτίστη Λάσκαρη έγινε μόνιμη. Άλλες συνεργασίες, όπως με τον μαθηματικό και φίλο Γιάννη Γυφτόπουλο, με τον φυσικό Βαγγέλη Γεωργακάκη και με τη φιλόλογο Ανθή Κούλια, παρέμειναν σταθερές, αφού η φιλοσοφία του χώρου είναι οι μόνιμες και όχι οι ευκαιριακές συνεργασίες, οι σταθερές επαγγελματικές σχέσεις που δεν παύουν να είναι ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι οι συνεργάτες έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να παραμείνει το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ.  ψηλά στις προτιμήσεις όλων, γονέων και μαθητών.

Το εγχείρημα ήταν πρωτοποριακό για τα τότε δεδομένα, αλλά οι ιδρύτριες πίστεψαν και αφοσιώθηκαν σε αυτό με πάθος. Εκτός από την εξειδίκευση και τη συνεχή επιμόρφωση στον κλάδο τους, οι δύο ιδρύτριες, μητέρες και οι ίδιες, γνώριζαν πώς να προσφέρουν γονική μέριμνα και φροντίδα στους μικρούς τους μαθητές...

Οι χώροι και τα προγράμματα σπουδών προετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι και αγάπη για το εκπαιδευτικό αντικείμενο και τα παιδιά που θα φοιτούσαν εδώ. Όραμα των τότε ιδρυτριών του εκπαιδευτικού κέντρου ήταν να γίνει το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ. ένας φιλόξενος χώρος και ένας χώρος έμπνευσης και παροχής κινήτρων για περαιτέρω εξέλιξη. Κι ενώ οι ιδρύτριες με τη σχολική χρονιά να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη δεν ανέμεναν παρά μόνο μια γνωριμία με το κοινό, το κέντρο απέκτησε σύντομα μαθητές που φοιτούσαν και στις τρεις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους οργανώθηκε το πρώτο Camp για παιδιά 4-12 ετών και τότε το κέντρο γέμισε πραγματικά με χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών. Ήταν ένα υπέροχο καλοκαίρι, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας!

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η μία εκ των δύο ιδρυτριών αποχώρησε από τη διοίκηση για προσωπικούς της λόγους, αλλά το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ. συνέχισε να παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Τον Μάρτιο του 2020 με τις πρωτοφανείς συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19 η διοίκηση και το προσωπικό του φροντιστηρίου, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, ώστε να μη χαθεί ούτε μια πολύτιμη ώρα μαθήματος και αποδιοργανωθούν οι μαθητές, εγκαινίασαν το διαδικτυακό φροντιστήριο e-matheme, παρέχοντας σύγχρονη εκπαίδευση ακόμη και στους μαθητές του Δημοτικού. Σταδιακά, το φροντιστήριο μεταφέρθηκε σχεδόν σύσσωμο στην πλατφόρμα που επιλέχθηκε, για να εξυπηρετήσει τις νέες ανάγκες, δημιουργώντας μια ενεργή κοινότητα μελών, αποτελούμενη από διαδικτυακές τάξεις, ομάδες μαθητών και ομάδες γονέων, η οποία επέδειξε αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα και αίσθημα συνεργασίας και αλληλεγγύης σε μια περίοδο καθολικού lock down που είχε επηρεάσει ψυχολογικά όλους μας. 

110281662_2670951613147358_8179772805284

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους το ΜΑ.ΘΕ.ΜΕ. μεταφέρεται σε καινούριο, μεγαλύτερο και ακόμη ομορφότερο χώρο, στην οδό Ιδομενέως 71 στο Ίλιον, όπου συνεχίζει και γράφει τη δική του ιστορία...

bottom of page